wiltsite_banner

Projecten

De verschillende projecten hiernaast zijn het resultaat van mijn pogingen om verschillende technieken m.b.t. webontwikkeling onder de knie te krijgen. Naast het opdoen van theoretisch kennis is het onmisbaar om het geleerde meteen in de praktijk te brengen. Al doende krijg je er dan schik in om er iets moois van te maken en dan stop je er met plezier een hoop tijd in.

De webwinkel en het daarbij behorende content management systeem was de eindopdracht van de PHP-opleiding. Alle fasen van deze ontwikkeling zijn gedocumenteerd en dit biedt een goed beeld van de behandelde stof van deze opleiding. Dit project bevat heel wat veel voorkomende webitems zoals inloggen, mailen, pdf-opmaak, database, teksteditor en bestanden uploaden.

Project Schaken bevat een intelligent instruktiebord en een zeer zwak spelend schaakprogramma (leuk voor kinderen). Dit project zal nog aangevuld worden met allerlei uitbreidingen.

De Slideshoweditor hoort bij de Slideshow en produceert een xmlbestand dat alle informatie inclusief teksten bevat voor de sturing van de slideshow. Gebruiksgemak staat hierbij voorop. Bij alle andere slideshow systemen is het nodig om de hele rij namen van de foto's met de hand in te voeren en ook is het wijzigen van de volgorde, het verwijderen of toevoegen vaak omslachtig. Met deze editor hoef je alleen maar een map met afbeeldingen te uploaden en dan kan je verder alles met de editor regelen.

Kalender 1 is één van mijn eerst php-scripts. Bij alle bestaande kalenders miste ik de aanduiding voor onregelmatige feestdagen zoals Pasen. Dus dat wilde ik er in hebben.

Kalender 2 doet hetzelfde maar dan in JavaScript (je moet de server niet meer belasten dan strikt noodzakelijk is). Dit was ook een ontdekkingstocht naar de mogelijkheden van CSS. Het scheurkalendertje is een achtergrondafbeelding van de datum en de schaduw is gedeeltelijk transparant zodat het patroonbehang er mooi doorheen schemert.

Sudoku is bedoeld voor wie iets van dit soort puzzels wil weten. De pagina geeft een prachtig overzicht van alle relevante informatie en helpt de puzzelaar bij het zoeken naar oplossingen. Via een berichtenvenster wordt de oplossing toegelicht. Zeer geslaagd project.

Het HG-EB-Institute had oorspronkelijk een "swifty-site". Dat is zo'n service van bepaalde providers waarmee iedereen zelf een site kan maken. Mij was gevraagd om dit om te zetten naar een onderhoudsvriendelijke goedogende site. Ik ben geen grafisch ontwerper maar een poging wil ik best doen. Er zijn twee versies waarbij het enige verschil het css-bestand is.

Woneninkaagenbraassem.nl Tijdens mijn korte periode bij A-Side Media heb ik deze site gerealiseerd. Het frisse ontwerp is van een externe designer.